یکی از بهترین و ساده ترین راه ها برای ذخیره سازی داده ها استفاده از فضای ذخیره سازی ابری است. شرکتهای بزرگی مانند مایکروسافت، اپل و حتی گوگل و البته دهها ارائهدهنده کوچکتر به شما امکان میدهند فایلها را با هزینه ماهانه در خارج از سایت ذخیره کنید. اما ذخیره سازی ابری دقیقاً چیست و چگونه کار می کند؟
فضای ذخیره سازی ابری چیست؟
به طور خلاصه، فضای ذخیره سازی ابری زمانی است که شما فایل ها و داده های خود را از طریق اینترنت به جای رایانه شخصی خود ذخیره می کنید. به جای پر کردن هارد دیسک خود، در یک سرویس پولی ثبت نام می کنید (Dropbox احتمالاً شناخته شده ترین نمونه است) و فایل های خود را روی سرورهای آن قرار می دهید.
این بدان معناست که فایلهای شما در اینترنت نگهداری میشوند و از هر کجا و از هر دستگاهی قابل دسترسی هستند: فقط با رمز عبور خود وارد سرویس شوید و آنها آنجا هستند. اکثر سرویسهای ذخیرهسازی ابری به شما امکان میدهند فایلهایتان را بهصورت آنلاین مشاهده کنید، برخی مانند Google Workspace حتی به شما امکان میدهند روی اسناد و صفحات گسترده کار کنید. پس تا اکنون داستان کلود استوریج چیست را متوجه شدید.
فواید ذخیره سازی ابری
دلایل بسیار خوبی برای استفاده از فضای ذخیره سازی ابری وجود دارد. می توانید از آن برای آزاد کردن فضای رایانه خود یا استفاده از آن به عنوان پشتیبان استفاده کنید، در حالی که می توانید از هر کجا به فایل ها دسترسی داشته باشید. بیایید نگاهی به برخی از مزایای اصلی بیاندازیم.
صرفه جویی در فضا و پشتیبان گیری از فایل
اگر فایلها را بهجای ذخیرهسازی محلی در فضای ابری بارگذاری کنید، هارد دیسک شما به سرعت پر نمیشود که معمولاً به عملکرد بهتری تبدیل میشود، مخصوصاً برای درایوها. با این حال، حتی اگر هارد دیسک شما از انواع چرخان باشد، همیشه خوب است که بتوانید مقداری فضا را خالی کنید. به عنوان مثال، اگر مجموعه عکس شما فضا را اشغال می کند، ترجیح می دهید برای یک بازی ویدیویی جدید استفاده کنید.
مطلب مرتبط: مک آدرس چیست؟
از طرف دیگر، به جای انتقال فایلها از هارد دیسک به فضای ابری، میتوانید آنها را کپی کرده و یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. شرکتهای اختصاصی وجود دارند که این سرویس را ارائه میکنند. شما همچنین میتوانید آن را خودتان با استفاده از نرمافزار اتوماسیون بدون کد مانند Zapier راهاندازی کنید. در هر صورت، اگر اتفاقی برای رایانه شما بیفتد، فایل های شما ایمن خواهند بود.
پس انداز
یک انگیزه مالی نیز وجود دارد: راه دیگر برای به دست آوردن فضای ذخیرهسازی بیشتر، تهیه یک هارد دیسک جدید است، یا با قرار دادن یک درایو در رایانه خود یا دریافت یک هارد خارجی.
اگرچه استفاده از هارد دیسکهای اضافی در فضای ذخیرهسازی ابری قطعاً مزایایی دارد (در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح میدهیم) اما یک نقطه ضعف این است که هزینه اولیه بالایی دارند. از سوی دیگر، خدمات ذخیرهسازی ابری به صورت سالی یا ماهانه پرداخت میشود، به این معنی که میتوانید هزینههای خود را کمی بهتر پخش کنید.
علاوه بر این، بسیاری از سرویسهای ذخیرهسازی ابری برنامههای رایگانی دارند: استفاده هوشمندانه از پیشنهادات ذخیرهسازی ابری رایگان ممکن است به این معنی باشد که شما هرگز مجبور نیستید یک پنی را برای ذخیرهسازی خرج کنید، به خصوص اگر نیازهایتان متوسط باشد.
دسترسی به همه جا
با این حال، صرفه جویی در فضا و پول مفید است، اما دو مزیت اصلی ذخیره سازی ابری این است که شما به همه جا دسترسی دارید و فایل ها به طور مداوم همگام می شوند. اولین مورد ساده ترین است: مهم نیست کجا هستید یا چه دستگاهی همراه خود دارید، می توانید به حساب ذخیره سازی ابری خود دسترسی داشته باشید اما به شرطی که به اینترنت و رمز عبور دسترسی داشته باشید.
مطلب مرتبط: API چیست؟
اگر یک ویدیوی جالب را با گوشی هوشمند خود میگیرید، میتوانید آن را روی رایانه رومیزی خود با آپلود آن در فضای ابری ویرایش کنید. اگر در طول رفت و آمد نیاز به ویرایش سریع سند کاری در گوشی هوشمند خود دارید، می توانید بدون باز کردن لپ تاپ خود در قطار شلوغ این کار را انجام دهید. در دسترس داشتن فایلها بدون توجه به جایی که هستید، بیشتر از چیزی که فکر میکنید مفید است.
در واقع، این همان چیزی است که باعث ایجاد Dropbox، اولین ارائهدهنده فضای ذخیرهسازی ابری در دسترس است. داستان می رود که درو هوستون، یکی از بنیانگذاران این شرکت، یک عادت فراموش درایوهای فلش USB خود دقیقا زمانی که او آنها مورد نیاز بود. روشهای موجود برای ذخیره و بازیابی دادهها از وب در آن زمان کند و باگ بود، بنابراین او سرویس خود را ایجاد کرد.
همگام سازی مداوم
Dropbox همچنین مسئول آخرین مزیت بزرگ ذخیره سازی ابری، همگام سازی مداوم است. به همان اندازه که وجود فایلها در همه جا عالی است، اگر تغییرات در همه دستگاهها منعکس نشود، میتواند آزاردهنده باشد، به خصوص اگر از یک حساب ذخیرهسازی واحد با چند نفر استفاده کنید(معمولاً در یک محیط کاری).
به این ترتیب، اکثر سرویسها نوعی همگامسازی مداوم را ارائه میکنند – و ممکن است بخواهید از خدماتی که این کار را نمیکنند اجتناب کنید. اگرچه همگامسازی مداوم یا معمولاً فقط «همگامسازی» ترسناک به نظر میرسد، اما فقط به این معنی است که فایلها دائماً در حال بهروزرسانی هستند، فرقی نمیکند که فقط در فضای ابری هستند یا روی یک هارد دیسک فیزیکی تکراری هستند.
مطلب مرتبط: اوبونتو چیست؟
نتیجه این است که مهم نیست از کدام دستگاه به فایلی دسترسی دارید، همیشه از آخرین نسخه استفاده می کنید. این یک نوآوری عالی و احتمالاً آخرین قطعه ای است که پازل ذخیره سازی ابری را کامل می کند.
معایب ذخیره سازی ابری
شما می توانید کتابی در مورد مزایای ذخیره سازی ابری پر کنید، اما انصافاً، اشکالاتی نیز وجود دارد. مسئله اصلی این است که به همان اندازه که همه موارد فوق عالی به نظر می رسند، برای استفاده از هر یک از آن باید یک اتصال اینترنتی داشته باشید.
همچنین، باید اتصال مناسبی نیز داشته باشد، مگر اینکه واقعاً دوست داشته باشید که همگامسازی شما چند دقیقه طول بکشد. اگر جایی هستید که اتصال اینترنت ضعیف است، پس ذخیره سازی ابری گزینه خوبی نیست.
آیا فضای ابری ایمن است؟
دومین سوال بزرگ این است که آیا ذخیره سازی ابری امن است یا خیر. پاسخ در اینجا این است که بسیار بستگی به خدماتی دارد که با آن هستید. به عنوان مثال، Dropbox سابقه نقض دارد که برخی از آنها کاملاً جدی است. از آنجایی که بسیاری از مردم فایلهای زیادی را با سرویسهای ذخیرهسازی ابری ذخیره میکنند، این ارائهدهندگان به اهدافی شاداب برای هکرها تبدیل میشوند.
هر کسی می تواند به هر چیزی آنلاین دسترسی داشته باشد، بنابراین، بله، این احتمال وجود دارد که مجرمان آنلاین به فایل های شما دسترسی پیدا کنند. به این ترتیب، شما واقعاً نباید فایل های حساس را به صورت آنلاین ذخیره کنید. چه تصاویر برهنه یا اسرار شرکت، آن چیزها را روی هارد دیسک خود نگه دارید.
دلیل دیگر آن این است که همه سرویسهای ذخیرهسازی ابری دارای سیاستهای حفظ حریم خصوصی نیستند. بسیاری جا برای تفسیر باقی می گذارند، بنابراین ممکن است کارمندان شرکت بتوانند به فایل هایی که ذخیره می کنید دسترسی داشته باشند. هیچ مدرکی وجود ندارد که این اتفاق می افتد، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که این اتفاق نمی افتد.
مطلب مرتبط: فناوری No-Code چیست؟
با این حال همه آنچه گفته شد، مزایای ذخیره سازی ابری بیشتر از معایب آن است، به خصوص اگر از آن برای چیزهای خیلی حساس استفاده نکنید. امیدواریم از مطالعه مقالهی فضای ذخیره سازی ابری چیست و مزایا و معایب آن به همراه کاربرد فضای ابری در جت تک لذت برده باشید!